"Tárgyalásra megyek", "Tanúként a bíróságon" - az OBH új animációs kisfilmjei

Tárgyalásra megyek... - Az OBH új animációs kisfilmje tájékoztató az ügyfelek részére 

Az Országos Bírósági Hivatal által készített animációs film "Tárgyalásra megyek" c. epizódja, a tanúnak az idézés kézhezvételétől a bíróságra való megérkezéséig történő teendőit, jogait és kötelezettségeit tartalmazza. A link címére kattintással, vagy az interneten a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=q9J-ILH8j2Q megtekinthető a videó.

Budapest, 2018. május 11.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Tanúként a bíróságon... - Az OBH új animációs kisfilmjéből megtudhatja, mi a teendője tanúként egy bírósági tárgyaláson

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kiemelt stratégiai célja a bírósághoz való hozzáférés egyszerűsítése. Fontos, hogy a bíróság segítse az ügyfelek eligazodását az igazságszolgáltatás, a jog világában. Az OBH „Bírósági Iránytű” sorozata közérthetően magyarázza meg a bíróságokkal, a bírósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A sorozatban tájékoztató füzetek és animációs kisfilmek is készülnek. 

A második animációs kisfilm, amely az OBH és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében született, a „Tanúként a bíróságon” címet viseli. Az epizód főszereplőjét tanúként idézte a bíróság. Megtudhatjuk, hogy a tanúnak a tárgyalás során milyen feladatai, jogai és kötelezettségei vannak. Hol várakozhat, amíg nem szólítja a bíró? Mi az a zárt adatkezelés és hogyan zajlik egy tanúvallomás? Ilyen és ehhez hasonló praktikus információkkal szolgál a „Tanúként a bíróságon”. Köszönjük, ha Ön is megosztja ismerőseivel a kisfilmünket! A sorozat következő epizódja ide kattintva tekinthető meg, vagy az interneten a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=AFHfRUCpg7g

A „Bírósági Iránytű” sorozat tájékoztató kiadványait (Szervezeti kisokos, Keresetlevél, Tanúként idéztek, Ügyfélsegítő, (korábbi nevén panasznap) itt érheti el. 

 

Budapest, 2018. október 15.