BKT-ZOOM RAJZPÁLYÁZAT 2019

Gyermekrajzpályázat-kiállítás megnyitó és díjátadó ünnepség a Budapest Környéki Törvényszék, a Zoom Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal együttműködésében című összefoglalónkat erre

a linkre kattintva érhetik el.

 


 

BKT-ZOOM Gyermekrajz-pályázat – A zsűri kiválasztotta a díjazott alkotásokat

Sikerrel és több mint 150 pályamű beérkezésével zárult a Budapest Környéki Törvényszék (BKT), a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” című rajzpályázata. A társadalmi felelősségvállalás jegyében kiírt pályázatra fővárosi és Pest megyei általános és középiskolai oktatási intézmények speciális szervezetekkel/intézményekkel közösen együttműködve küldhettek be alkotásokat.

A zsűri tagjai órákon át lapozgatták a 11 intézményből beérkezett rajzot. A díjazottak kiválasztása nagy fejtörést okozott, tekintettel arra, hogy valamennyi mű díjazásra érdemes lett volna. A bíráló bizottság – hosszas gondolkodás és egyeztetés után – kiválasztotta a két kategória legjobbjait.

A pályázóknak már nem kell sokáig izgulnia, 2019. május 29-én a BKT a kiállítás megnyitó keretében eredményt hirdet.

 


„Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővel várjuk az alkotásokat

 

A Budapest Környéki Törvényszék (BKT), a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal a társadalmi felelősségvállalás jegyében írt ki rajzpályázatot, amelyre fővárosi és Pest megyei általános és középiskolai oktatási intézmények speciális szervezetekkel/intézményekkel közösen együttműködve küldhetnek be pályaműveket postai úton vagy személyesen a BKT székhelyére (1146 Budapest, Thököly út 97-101.) 2019. április 26-ig.

A pályázat célja:

A jogi tudatosság elősegítése, jogi érzékenyítés a felnövekvő generációk körében, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése.

Az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságának hangsúlyozása, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetősége.

Figyelemfelhívás, szemléletformálás: szükséges a társadalomban élő – a „beteg”, „a fogyatékossággal élő” stb. fogalmakhoz kapcsolódó – sztereotípiák meghaladása!

 


                                                                   

Kedves Pályázók!

A Budapest Környéki Törvényszék, a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal a társadalmi felelősségvállalás jegyében „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” címmel rajzpályázatot hirdet két kategóriában (általános iskolás, középiskolás korosztály).

A Nyitott Bíróság program keretei között kiírt pályázatra fővárosi és Pest megyei általános és középiskolai oktatási intézmények speciális szervezetekkel/intézményekkel közösen együttműködve küldhetnek be pályaműveket postai úton vagy személyesen a Budapest Környéki Törvényszék székhelyére 2019. április 15-ig. Információ és a pályázat beküldéséhez szükséges további dokumentumok a csatolt fájlokból letölthetők.