Modern, szolgáltató, ügyfélközpontú bíróságok: eredményt hirdettek az OBH építészeti tervpályázatán

Eredményt hirdettek az OBH építészeti tervpályázatán - VIDEÓ

Eredményt hirdetett az Országos Bírósági Hivatal a Dunakeszi Járásbíróság épületére kiírt tervpályázatban. A pályázatra 27 pályamű érkezett, a bíráló bizottság végül egy fővárosi építész irodának ítélte oda az első díjat. A pályaműveket hamarosan a Magyar Igazságügyi Akadémia kiállításán is meg lehet majd tekinteni.

Az eseményről készült videót megtekinthetik ide kattintva.

 

Budapest, október 29.

 


 

Arra törekszünk, hogy szerte az országban méltó környezet fogadja majd az ügyfeleket – mondta dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Dunakeszin, a Dunakeszi Járásbíróság épületét érintő építészeti tervpályázat ünnepélyes eredményhirdetésén 2018. október 26-án.

 
Az elnök asszony hozzátette, azért a Dunakeszi Járásbíróság régi épületében tartják a díjátadó ünnepséget, hogy megmutassák honnan indult és hová tart az épületfejlesztés. Látható, hogy a jelenlegi épület mennyire nem méltó a bíróság dolgozóihoz és a polgárokhoz. Az építészeti tervpályázat révén viszont hamarosan méltó környezet fogadja majd az ügyfeleket.
 
Klenovics Róbert, az OBH Műszaki Főosztályának főosztályvezetője kiemelte, a tervpályázat mérföldkövet jelent a bírósági épületfejlesztések terén. Egy XXI. századi mintaépületet alakítanak a korszerű, ügyfélbarát bíróság szemléletét szem előtt tartva.
 
A Dunakeszi Járásbíróság épületét érintő építészeti tervpályázat ünnepélyes eredményhirdetéséről készült összefoglalót ide kattintva tekinthetik meg.
 
Budapest, 2018. október 26.