Lezárultak a Budapest Környéki Törvényszék 2018-as épületfejlesztés-projektjei

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének kiemelt stratégia célkitűzése, hogy a munkavégzés tárgyi feltételei biztosítottak legyenek a bíróságokon, ideértve a bírósági épületeket, tárgyalótermeket, továbbá minden olyan infrastruktúrát, amely elengedhetetlen egy 21. századi bíróság működéséhez, az igazságszolgáltatásban dolgozók méltó munkafeltételeinek megteremtéséhez, valamint a kulturált környezetben zajló ügyfélkiszolgáláshoz. Az OBH Wagner Gyula Terv 2018. pályázatán, valamint a Jablonszky Ferenc Program 7. pályázatán elnyert támogatási forrásból számos a BKT illetékességi körébe tartozó járásbíróságon valósult meg épületfejlesztés. Az OBH-tól kapott anyagi támogatás mellett a Budapest Környéki Törvényszék saját anyagi keretből is biztosított forrást az energetikai korszerűsítésre. A Monori Járásbíróságon kazánok kerültek beszerelésre. A Váci Járásbíróságon szintén energiatakarékos kazánok, továbbá klímaberendezések kerültek beszerelésre.

Wagner Gyula Terv 2018. keretében megvalósult fejlesztések:

Az ügyészség kiköltözése a Nagykátai Járásbíróság épületéből lehetőséget teremtett az ügyészségi dolgozószobák átalakítására. A Pályázaton elnyert 14.000.000 forintból egy bírói dolgozószoba és három kezelőiroda, valamint a korábbi kezelőiroda helyiségekből két új tárgyaló került kialakításra.

           

A Szentendrei Járásbíróságon a munkakörnyezet fejlesztése érdekében sor került a padlóburkolat és a lámpatestek cseréjére, az energetikai korszerűsítés keretében pedig új, energiatakarékos kazánok kerültek beszerelésre, 36.000.000 forintos támogatásból.

A Ceglédi Járásbíróság több mint 100 éves épületében 80.300.000 forintos támogatásból klímarendszer került kialakításra.

A Jablonszky Ferenc Program 7. pályázat keretében megvalósult munkakörnyezet-fejlesztések:

A Nagykőrösi Járásbíróság, Nagykőrös, Hősök tere 4. szám alatti önkormányzattól bérelt épületében, a bíróság használatában lévő földszinti részen, karbantartási munkálatok valósultak meg a közel 11.000.000 forintos támogatásnak köszönhetően: tisztasági festés, fa nyílászárók karbantartó mázolása, közlekedő burkolat felújítása.

                                          

A pályázaton elnyert 44.000.000 forintos támogatásból lehetőség nyílt a Dabasi Járásbíróság tárgyalótermeinek bútorzatának cseréjére, az iroda és folyosó padlóburkolatának, beltéri ajtók felújítására, az épületen belüli csapadék-vízelvezető kicserélésére.

                                         

        

 

Budapest, 2019. június 28.