Új épületet kap a Ráckevei Járásbíróság

Ráckeve Város Önkormányzata az eredményes közbeszerzési eljárást követően megkezdte a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) illetékességi területéhez tartozó Ráckevei Járásbíróság új épületének kivitelezését, a Kossuth utca 14. szám alatt már folynak az alapozási munkák.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének egyik stratégiai célkitűzése, hogy a munkavégzés tárgyi feltételei biztosítottak legyenek a bíróságokon, ideértve a bírósági épületeket is. A Ráckevei Járásbíróság jelenlegi épülete nem felel meg a modern kor kihívásainak, nem tudja biztosítani a dolgozók munkavégzéséhez szükséges optimális feltételeket és az ügyfelek számára megfelelő körülményeket. Mindezek miatt dr. Gerber Tamás, a BKT elnöke újabb mérföldkőnek tekinti, hogy – köszönhetően az OBH elnökétől kapott támogatásnak és az anyagi erőforrás biztosításának – az új épülettel megnyugtatóan rendeződik a Járásbíróság elhelyezése.

Dr. Parti Zsuzsanna, a Ráckevei Járásbíróság elnöke és a bíróság dolgozói nagy örömmel fogadták, hogy egy a bírósági szervezet presztízsét emelő, impozáns, az ügyfelekhez is méltó épületben továbbra is végezhetik majd azon munkájukat, amelyre felesküdtek, amelyhez szakmai elhivatottsággal, lojalitással viszonyulnak.

A Ráckevei Járásbíróság az építkezés befejeztével egy korszerű, a bíróság sajátos igényeihez igazított tervek alapján kialakított épületbe költözik, amelyben mind a környezet, mind a tárgyi felszereltség és technológia tekintetében XXI. századi bíróság fogadja az ügyfeleket, valamint a dolgozók is a hivatásukhoz méltó munkakörülmények közt végezhetik napi feladataikat.

Az új bírósági épület várhatóan 2020 nyarán készül el.

 

Budapest, 2019. szeptember 19.