A családi kapcsolatok jelentősége - Ötödik alkalommal rendezték meg a Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás Országos Konferenciát

A családi kapcsolatok jelentősége, a gyermek tartózkodási helyének megváltoztatása, a kapcsolattartás és a gyermektartásdíj fizetési kötelezettség volt a fő témája a Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás Konferenciának, melyet az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szervezett száz családjogi és büntető bíró részvételével.

Dr. Cserni János, az OBH Igazgatásszervezési Főosztály vezetője megnyitójában elmondta: a konferencia megszervezését az idei Családok Éve apropóján rendkívül fontosnak tartja. Kiemelte, hogy a konferencia előadói nem csak a jogi tudásra helyezik a hangsúlyt, hanem egyéb szaktudásukkal tudnak tenni a családok működéséért.

Dr. Kristófné dr. Kontra Erzsébet, a Pesti Központi Kerületi Bíróság családjogi csoportvezető bírája, az OBH Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás Munkacsoportjának elnökeként beszámolt a munkacsoport 2018-as tevékenységéről, és egyben köszönetet mondott a koordinátori hálózat aktív munkájáért, hangsúlyozva: eredményes munkájuk a szemléletformálás és az érzékenyítés kulcsa.

A hír erre a hivatkozásra kattintva olvasható bővebben.

 

Budapest, 2019. november 12.