Elnyerte a BRONZ fokozatú Családbarát Hely védjegyet a Budapest Környéki Törvényszék

A Budapest Környéki Törvényszék elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegy BRONZ fokozatát. A minősítést tanúsító oklevelet dr. Gerber Tamás, a Törvényszék elnöke 2019. december 11-én vette át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett ünnepélyen.

  

A művészeti produkciókkal gazdagított eseményen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntötte a megjelenteket, majd a díjazott szervezetek képviselőjének átadták a Családbarát Hely tanúsítványokat.  A nagyszabású rendezvényen dr. Grundtner Marcell, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője mondott záróbeszédet.

Az EMMI által életre hívott Családbarát Ország projekt fő célkitűzése, hogy Maragyországon könnyebb legyen összeegyeztetni a munkát és a magánéletet. A program eredményeként számos bíróság, így a BKT is lehetővé tette például a részmunkaidős vagy eltérő munkarendben történő foglalkoztatást, több közösségi rendezvényt szervezett, illetve bővítette a dolgozók rekreációs lehetőségeit.

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről lehetett pályázni. A pályázók tartozhattak a versenyszférába, közszférába és a nonprofit szektorba, valamint lehettek mikro-, kis-, és közép vagy nagyvállalatok egyaránt.

A Budapest Környéki Törvényszék két éven keresztül biztosan jogosult használni a védjegyet, ám a BKT az EZÜST fokozat mielőbbi elnyerését tűzte ki célul.

A tervek között szerepel továbbá, hogy a Törvényszék a 2020-as esztendőben pályázatot nyújt be a minisztériumhoz a családbarát programjainak megvalósítására, hiszen EZÜST fokozatnál a pályázó már jogosultságot szerezhet különböző működését támogató kedvezmények igénybevételére.

  

A hír és a videó erre a linkre kattintva megtekinthető.