Elnöki intézkedés - Az épületbe történő belépés és ügyfélfogadás rendje

                                                 ELNÖKI INTÉZKEDÉS

az új koronavírus (CovID-19) megbetegedések okán kialakult járványügyi helyzet                                                                  miatt

                    Az épületekbe történő belépés és ügyfélfogadás rendje

1.1. A Budapest Környéki Törvényszék és területén működő járásbíróságok épületeibe történő be- és kiléptetés, épületben való tartózkodás rendjéről szóló szabályzatok rendelkezésein túlmenően az épületbe belépni szándékozó személyek (ide nem értve a BKT munkatársait) esetében a belépés csak kötelező kézfertőtlenítés után engedélyezett.

1.2. A Budapest Környéki Törvényszék és területén működő járásbíróságok épületeibe történő be- és kiléptetés, épületben való tartózkodás rendjéről szóló szabályzatok rendelkezésein túlmenően az épületbe belépni szándékozó személyek (ide nem értve a BKT munkatársait) esetében - amennyiben egyedi mérlegelés alapján lázas megbetegedés gyanúja áll fenn - a beléptetés megtagadásának feltétele a testhőmérséklet mérés igazolása, vagy a belépni szándékozó testhőmérséklet mérésére irányuló felszólítás megtagadásának igazolása.

1.3. Az Ügyfélsegítő napok 2020. március 12. napjától szünetelnek.

1.4. A BKT 1146 Budapest Hungária krt. 179-187. sz. alatti épületében az épület hátsó bejáratának lezárását rendelem el, az azon keresztül történő belépést, a személyi beléptetés (teljeskörűen, tehát különösen, de nem kizárólagosan a BKT munkatársait, ügyfeleket, büntetés-végrehajtási és rendőrségi szervek munkatársait és fogvatartottakat) megtiltom. Áruszállítás esetén az őrszolgálat egyedi beléptetése után használható a kérdéses bejárat, ez esetben is a testhőmérséklet mérési és kézfertőtlenítési eljárást betartva.

1.5. Az ügyfélcentrumnak, a kezelőirodáknak, valamint a Gazdasági Hivatalnak munkanapokon 1 órát, 9.00-10.00 óra között kell személyes ügyfélfogadást biztosítaniuk.

1.6. Ez az intézkedés 2020. március 16. napján lép hatáIyba.

Budapest, 2020. március 13.

                                                                                      Dr. Gerber Tamás

                                                                                                elnök

 

CsatolmányMéret
63.87 KB