Befejeződött a BKT Székház Projekt első üteme

2020. november 16-tól új épületben, méltó környezetben folytatja munkáját a Budapest Környéki Törvényszék elnöksége, valamint az Emberi Erőforrás Gazdálkodási, az Informatikai és Műszaki Főosztály, valamint a Jogi és Igazgatásszervezési Osztály.

Az ügyfelek ezen szervezeti egységeket már az új címen a 1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. szám alatt, a +36-1-885-6000-es központi telefonszámon érhetik el.

A nagyszabású beruházáshoz a Kormány biztosította a volt „M3 Business Center” irodaház bírósági épületté való átalakításához szükséges 10,3 milliárd forintos összeget.

Valamivel több, mint egy éve, 2019. október 18-án kezdődött el a kivitelezés, amely a 2020-as év egész világot sújtó nehézségei ellenére is ütemterv szerint haladt, így mára a volt „M3 Business Center” B épület átépítési munkálatai befejeződtek.

Az új bírósági épület kialakítása része annak a célkitűzésnek, amelyben – mind a környezet, mind a felszereltség, a tárgyi környezet és a technológia tekintetében – XXI. századi bíróságok fogadják az ügyfeleket, és a dolgozók is a hivatásukhoz méltó munkakörülmények közt végezhetik napi feladataikat. A BKT az ország második legnagyobb ügyforgalmú bírósága, illetékességi területe Pest megyében több mint egymillió lakosra terjed ki, így elengedhetetlen a gyors, hatékony és időszerű ítélkezéshez és ügyintézéshez szükséges feltételek megteremtése.

A hétszintes, közel 8.400 m2 alapterületű „B” épület több mint 300 fő igazságügyi dolgozó elhelyezésére biztosít lehetőséget.