Mozgalmas hetekkel zárja az évet a Budapest Környéki Törvényszék

Decemberben is több költözési ütemben folytatódik a „BKT Székház Projekt”. Ennek köszönhetően a Budapest Környéki Törvényszék több szervezeti egysége már egy megújult, modern, az igazságszolgáltatás intézményéhez méltó környezetben kezdheti meg a 2021-es esztendőt.

Az elnökséget követően 2020. december 4-től a Polgári Kollégium másodfokú szakágának bírái és igazságügyi alkalmazottai, valamint a Statisztikai Elemző Osztály költözik át a Hungária körúti új székház „A” épületéből a „B” épületbe. Egy héttel később, 2020. december 11-től ugyanilyen változás elé néznek a Polgári Kollégium elsőfokú szakágának bírái és igazságügyi alkalmazottai.

Már hosszú ideje zajlanak a Székház Projekt munkálatai, amelynek eredményességét a költözési folyamat gyorsasága is jól mutatja. Még 2019. október 18-án kezdődött el a kivitelezés, amely az „M3 Business Center” B épület átépítését jelentette és amely a 2020-ban kirobbant világjárvány idején is az ütemterveknek megfelelően zajlott és fejeződött be. Ennek a Projektnek a 2022-ben várható befejezésével a Budapest Környéki Törvényszék, mint az ország második legnagyobb ügyforgalmú bírósága egy olyan modern környezetben folytathatja működését, amely méltó a XXI. századi igazságszolgáltatáshoz.