Rendőrökre támadt a bagi asszony

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak az 59 éves asszonynak az előzetes letartóztatását, aki ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2018. január 2. napján délelőtt a Gödöllői Rendőrkapitányság járőrei Bagon igazoltatni akartak egy fiatalembert, aki garázda, közösségellenes magatartást tanúsított. L. M. azonban elfutott a rendőrök elől és a házuk előtt kiabálni kezdett. Rövidesen 20 fős tömeg gyűlt az eljárás alá vont személy és a rendőrök köré, akik hangosan szidalmazták a rendőröket.

Az eljárás alá vont személy testvére és anyja az egyik intézkedő rendőrre támadt, míg kollégája az 5 méterre álló szolgálati gépkocsihoz ment segítséget kérni.

A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta, a gyanúsítottat meghallgatta. Az előzetes letartóztatás különös okai vonatkozásában megállapítható, hogy L. L-né, gyanúsított rövid időn belül hasonló módon és körülmények között követett el rendőrök ellen jelentős tárgyi súlyú bűncselekményeket, ezért szabadlábon hagyása esetén megalapozottan feltehető, hogy a jövőben a családtagjaival szemben intézkedő rendőrök sérelmére újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság elrendelte L. L-né előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2018. február 4. napjáig.

Budapest, 2018. január 4.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály