Unokatestvérét is prostitúcióra kényszerítette

A Budakönyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2018. február 9-én elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit kizsákmányolás céljából, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A nyomozás adatai szerint:

L. E. D. gyanúsított unokatestvérét 2014 augusztusában kizsákmányolás céljából kiszállította Németországba, Nürnberg városba, ahol ezt követően a sértettet mintegy fél éven keresztül prostitúciós tevékenységre kényszerítette. A gyanúsított a sértett által végzett prostitúciós tevékenységből származó pénzt a sértettől minden esetben elvette és a saját megélhetésére fordította.

Ezt követően 2015. év elején a sértettet eladta egy társának. A sértettet megvásárló személy mintegy három hónapig prostituáltként dolgoztatta Nürnbergben a sértettet.

A sértett 2015. április-május hónapban ismeretlen körülmények közt visszakerült a gyanúsítotthoz, aki a kiszolgáltatott helyzetben tartott sértettet haszonszerzésre törekedve kizsákmányolás céljából eladta egy további társának.

A gyanúsított 2015. szeptember 10. napját követően megismerkedett az 1998-ban született másik sértettel, akit színlelt szerelmi kapcsolattal elcsalt a verpeléti lakására. Ezt követően 2015. november 13. napján a gyanúsított által kiszolgáltatott helyzetben tartott sértettet haszonszerzésre törekedve kizsákmányolás céljából leszállította Salgótarjánba és prostitúciós tevékenység céljából a sértettet eladásra kínálta, majd 200.000 forintért el is adta egy további társának.

A gyanúsítás tárgyát kimagasló tárgyi súlyú, társadalomra kiemelkedően veszélyes bűncselekmények képezik, mely cselekményekre előírt büntetési tételkeret, illetőleg a kiszabható halmazati büntetés mértéke megalapozzák azt a következtetést, hogy a szökés, elrejtőzés reális veszélye miatt a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél a kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem biztosítható.

Az elkövetni látszó cselekmények jellegére figyelemmel megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított különösen a tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást.

A gyanúsítottat részben a gyanúsítás tárgyát képező cselekmény elkövetését követően 3 alkalommal ítélték el.

Mindezeket figyelembe véve a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra 2018. március 9. napjáig.

A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.

 

Budapest, 2018. február 9.