Két baráti társaság verekedett össze az utcán, egyikük belehalt sérüléseibe

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2018. február 13-i ülésén elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit emberölés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás eddigi adatai szerint K. K. gyanúsított és gyanúsított társai 2018. február 10-én este Tápiószentmártonban egy korábbi nézeteltérés miatt szóváltásba keveredtek a sértettek társaságával. A szóváltásból dulakodás alakult ki, mely során a gyanúsított a kezében egy fa husángot lóbált és azzal fejbe verte az egyik sértettet, majd a szintén nála lévő késsel jobb alkaron és borda tájékon megszúrta. A gyanúsított egy alkalommal, a késsel megszúrta a másik sértettet is, aki hasüreget nyitó életveszélyes sérülést szenvedett, mert a kés a máját érte, és erős vérzést okozott.

Az ekkor még lábon menekülő másik két sértett után szaladt a gyanúsított és a karóval fejbe vágta G. R. J. sértettet, aki az ütéstől elesett és elvesztette az eszméletét.

G. R. J. és P. T. sértettek a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. B. L. sértett sérülése életveszélyes volt, ezért életmentő műtétet hajtottak végre rajta, azonban 2018. február 11. napján 20 óra 35 perckor elhunyt a kórházban.

A gyanúsított cselekménye bebizonyítottság esetén emberölés bűntettének, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, valamint 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletének minősül.

A gyanúsított terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú (legsúlyosabb) bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ezért a kiszabható büntetés súlyossága miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak az előzetes letartóztatásával biztosítható. Valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket visszaesőként, más büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértett, ezért elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2018. március 13. napjáig.

A végzés jogerős és végrehajtható.

 

Budapest, 2018. február 13.