Elfogatóparancsot adott ki a bíróság a IV. rendű vádlott ellen

A Budapest Környéki Törvényszék bírói tanácsa 2018. április 26. napjára kitűzött tárgyalása elmaradt a hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével megvádolt V. T. T. és vádlott társai büntetőügyében.

A tárgyalás perbeszédekkel folytatódott volna, de a szabadlábon védekező, szabályszerűen idézett K. S. I. IV. rendű vádlott távolmaradása miatt azokat nem lehetett megtartani. A vádlott azonnali elővezetése nem vezetett eredményre, ezért a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene.

Vádirati tényállás: V. T. T. I. r. vádlottal szemben a Fővárosi Főügyészség 2010. év november hó 2. napján emelt vádat folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette miatt. Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalta. V. T. T. I. r. vádlott és dr. K. S. I. IV. r. vádlott ismerősök voltak. A vádlottak 2012 szeptemberében megegyeztek abban, hogy IV. r. és O. S. V. r. vádlott a kapcsolatain keresztül pénzért elintézik I. r. vádlott büntetőügyének kedvező elbírálását. Ennek érdekében O. S. V. r. vádlott 2012 decemberében megadta IV. r. vádlottnak dr. B. B. VI. r. vádlott telefonos elérhetőségét. Ő arra vállalkozott, hogy pénzért ismeretségei révén elintézi az I. r. vádlott előzetes letartóztatásának megszüntetését, illetve az ellene indult eljárás felfüggesztését. Ehhez pedig szintén fizetség fejében vállalja orvosszakértői vélemények beszerzését. Dr. P. B. VII. r. vádlott az ügybe VI. r. vádlott által került úgy, hogy ügyvédként maradéktalanul követte nevezett utasításait. VII. r. vádlott többször 20 millió forintot kért – ügyvédi beszélő keretében - I. r. vádlottól azért, hogy ügyében abból a bírót megvesztegesse. Az I. r. vádlott folyamatosan abban a hiszemben fizetett a vádlottaknak több mint 50 millió forintot, hogy közreműködésükkel és a bírónak juttatott pénzzel, az ellene indított büntetőeljárásban szabadlábon védekezhet, az ellene kibocsátott elfogatóparancsot visszavonják és végül, a büntetőeljárása felmentő ítélettel zárul.

A tárgyalás 2018. május 28. napjára tűzött határnapon várhatóan perbeszédekkel folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.

 

Budapest, 2018. április 26.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztálya