Elismerte a cselekmény elkövetését a vádlott a mai tárgyalási napon

A Budapest Környéki Törvényszék bírói tanácsa 2018. május 3-án folytatta az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével megvádolt K. B. büntetőügyét.

A tárgyalás első felében a bíróság a vádlott kihallgatását végző rendőr tanúkat hallgatta meg. A tárgyalás második felében a vádlott visszavonta a mást terhelő vallomását, ezzel elismerte a cselekmény elkövetését, ugyanakkor nem adott választ, hogy miért és milyen módon követte el azt.

A vádlott a középiskola elvégzése után szüleivel lakott egy Pest megyei településen. Nagyapja tehenészetében dolgozott. Szeszes italt nem fogyasztott, heti több alkalommal azonban biofüvet szívott. A sértett és a vádlott még az általános iskolából ismerték egymást. A vádlottnak tetszett a lány, szeretett volna járni vele, de az elutasította. A sértett különórákra járt Budapestre, ahonnan a vádlott – akivel továbbra is kapcsolatban maradt – alkalmanként hazahozta. A vádlott előzőleg az iPad készülékére letöltött 6 videót, melyeken nőket kínoztak. 2016. március 4-ről 5-ére virradóra a sértett és a vádlott SMS váltást követően megbeszélték, hogy a vádlott a munka után elmegy a sértettért Pestre. A vádlott magával vitt egy 9 cm pengehosszúságú vadásztőrt és eldöntötte, hogy megvalósítja a videófelvételeken látottakat. A település határába érve hajnali 5 óra körüli időben, a vádlott egy erdős részen az autót leállította és a sértettet nagyobb erővel többször megszúrta, aki perceken belül az életét vesztette. A vádlott a bűncselekmény után a holttestet egy aljnövényzettel benőtt területen, a kést pedig a garázs kéményében rejtette el.

A bíróság a védői indítványra tekintettel elrendelte a nyomozás során lefoglalt DNS anyagmaradványok és vérgyanús szennyeződések genetikai vizsgálatát.

A tárgyalás 2018. június 19-én folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.

Budapest, 2018. május 3.