A vádlott léccel ütötte a sértettet

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. június 13-án megtartott nyilvános tárgyalásán L. M. vádlottat elítélte életveszélyt okozó testi sértés bűntettében 1 év börtönbüntetésre, mely büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és a sértett két háznyira laktak, a vádbeli cselekményt megelőzően jó viszonyban voltak egymással. 2016 márciusában azonban többször is nézeteltérés, majd dulakodás alakult ki közöttük. 2016. március 18-án a sértett a vádlott kerítése előtt leült a fűbe. A vádlott ezt meglátva, emiatt veszekedni kezdett vele. A szóváltás közben a vádlott egy a helyszínen talált lécdarabbal hátulról megütötte a sértettet a fején. A sértett ezt követően eltávozott a háztól, majd szédülni kezdett, orvoshoz ment, aki kórházba utalta őt.

A sértett az elszenvedett bántalmazás során agyzúzódást és egyéb zúzódásokat szenvedett el. Az agysérülés büntetőjogi gyógytartama 8 napon túli, tényleges gyógytartama mintegy két hónap. Az agysérülés közvetett életveszélyes sérülésnek minősül.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, az ítélet jogerős.

 

Budapest, 2018. június 13.