Öt vádlottas büntető ügyben hozott a törvényszék ítéletet

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. július 9-én megtartott nyilvános tárgyalásán öt vádlott esetében hozott ítéletet, akik halálosan bántalmazták a sértettet és elvették a pénzét.

A bíróság a fiatalkorú I. r. vádlottat bűnösnek mondta ki halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében mint társtettest, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, ifjabb K. F. II. r. vádlottat halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében mint társtettest 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, idősebb. K. F. III. r. vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, R. J. IV. r. vádlottat mint többszörös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. R. M. V. r. vádlott esetében a bíróság segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, a társtettesként elkövetett kifosztás bűntette miatti vád alól felmentette.

 

Az öt vádlott Nagykőrösön 2015. május 5-én együtt szórakozott a sértettel egy családi rendezvényen, ahol a sértett a kertben egy fotelben ült és I., II., III. és IV. r. vádlottakkal együtt nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd italozás közben szidni kezdte az I. r. és II. r. vádlottak korábban elhunyt édesanyját. A vádlottak és a sértett között kölcsönös szóváltás alakult ki, melynek során a sértettet megpofozták, testszerte ütötték, többször lábon rúgták, ehhez a III. r. vádlott is csatlakozott. A sértettet kivitték a kapu elé az utcára és otthagyták. A II. r. és IV. r. vádlottak ezt tudták, azonban a sértettnek segítséget nem nyújtottak. A továbbiakban I. r., és II. r. vádlottak elvettek a magatehetetlenül fekvő férfi pénztárcájából 1.500 forintot és maguk között szétosztották. A sértettre másnap reggel utcai járókelők találtak rá, ők értesítették a mentőket. A sértett, a bántalmazás következtében, a kórházba kerülése után két nappal elhunyt.

Az elsőfokú ítélet ellen az I. r. vádlott és védője fellebbezéssel élt, a IV. r. vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész és a II., III., V. r. vádlottak és védőik három nap gondolkodási időt tartottak fenn. Az ítélet nem jogerős.

 

Budapest, 2018. július 9.