A sértett és a vádlott baltával támadtak egymásra

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. augusztus 23-án megtartott nyilvános tárgyalásán emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki a vádlottat és 2 év börtönbüntetéssel sújtotta 5 év próbaidőre felfüggesztve.

A vádlott és a sértett telkei Biatorbágyon egymás tőszomszédságában vannak, a felek több éve haragos viszonyt ápoltak egy áramvételezéssel kapcsolatos elszámolási vita miatt. 2013-ban a vádlott szerint a sértett ellopott tőle egy 1000 literes tartályt, amikor is a sértetten ezt számon kérte, az ásóval kergette ki a telkéről és még a vádlott autóját is megrongálta. E cselekménye miatt a sértettet a Budaörsi Járásbíróság 2017. szeptember 5-én jogerősen elítélte.

2017-ben a vádlott a villanyszámlatartozás megadása miatt újra felkereste a sértettet, aki baltával támadt a vádlottra. Később a vádlott szintén egy baltával tért vissza és többször megütötte a menekülő sértett fejét, lapockáját, lábszárát. Az, hogy a cselekmény nem okozott életveszélyes sérüléseket kizárólag a véletlennek köszönhető.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be súlyosításért, a vádlott és védője tudomásul vette azt.

 

Budapest, 2018. augusztus 23.