Letartóztatták az ócsai szeméremsértőt

A Dabasi Járásbíróság 2018. szeptember 7-i ülésén elrendelte annak az 51 éves férfinak a letartóztatását, akivel szemben szeméremsértés vétsége miatt folytat eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság.

A gyanúsított 2018. szeptember 03. napján a délutáni órákban Ócsán egy játszótér szomszédságában az utcán – letolt nadrágban és felhúzott pólóban, nemi vágyának felkeltése érdekében – a földön fekve önkielégítést végzett a járókelők szeme láttára. Miután a gépjárművel arra közlekedők észlelték mindezt megálltak és kiszálltak a gépjárműből. Ekkor a gyanúsított felkelt, felöltözött és előbb elsétált onnan, majd néhány perc múlva visszatérve nemi szervét a gépjárművel arra közlekedő személyek irányába mutogatta.

A gyanúsított a cselekmény elkövetésekor középsúlyos mentális retardációban, alkohol okozta függőségben, illetve krónikus alkoholizmus miatt kialakult személyiségtorzulásban szenvedett. Mindezek súlyos fokban korlátozták őt abban, hogy cselekménye következményeit felismerje.

A gyanúsított cselekménye a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szeméremsértés vétségének megállapítására alkalmas, melyet mint visszaeső követett el.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

Mindezek alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén szeméremsértő cselekményét tovább folytatva újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el.

A bíróság a letartóztatás iránti ügyészi indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2018. október 7. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a végzés nem vált véglegessé de végrehajtható.

 

Budapest, 2018. szeptember 7.