Két nyomozási bíró, 6 gyanúsított letartóztatásáról döntött a Budakörnyéki Járásbíróságon. További 3 gyanúsított kényszerintézkedéséről a következő napon várható döntés

Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt 2018. szeptember 13-án 3-3 gyanúsított letartóztatását rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság. A gyanúsítottak nagy számára való tekintettel további 1 gyanúsított bűnügyi felügyeletét és 2 gyanúsított letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség, melyről 2018. szeptember 14-én dönt a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója.

A bűnügy gyanúsítottjai 2017-től egy olyan hálózatot építettek ki, melynek tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek és ezeken a településeken kábítószert értékesítettek.

Egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert, mely közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt. A tényleges ügyletekre HÉV megállókban, házakban került sor.

2018. szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akció keretében 13 gyanúsított házában tartott házkutatást. A házkutatások során különböző típusú kábítószert, és a kábítószer értékesítésével összefüggő dolgokat: mérlegeket, tasakokat találtak és foglaltak le.

Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított személyek esetében okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás során megszöknének a hatóságok elől. Számolni kell azzal is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén összebeszéléssel megnehezítenék, veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Mivel megélhetésük biztosítására, életvitel szerűen űzték a kábítószer kereskedelmet, fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái meghallgatták a gyanúsítottakat, megvizsgálták és alaposnak találták az ügyészi indítványt, ezért elrendelték a gyanúsítottak letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2018. október 13. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható.

 

Budapest, 2018. szeptember 13.