A vádlott vascsővel támadt, társa rúgott

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. október 3-án megtartott nyilvános tárgyalásán társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében bűnösnek találta a vádlottakat, ezért a bíróság az I. r. vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetéssel sújtotta 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztve, társát 2 év börtönbüntetésre ítélte, mely szabadságvesztés-büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

 

A vádlottak ismerősök az ügy sértettjével. Ismert volt előttük, hogy a sértett valamilyen pszichikai betegségben szenved. 2015 májusában a II. r. vádlott a facebookon megírta az I. r. vádlottnak, hogy a sértett azt terjesztette a faluban, hogy az I. r. vádlott intim kapcsolatban áll az egyik barátja feleségével és emiatt a barátja és a felesége között veszekedések vannak. Az I. r. vádlott számára nyilvánvalóvá vált, hogy a barátja féltékeny. Ezért kérte a II. r. vádlottat és a sértettet, hogy menjenek át hozzá és beszéljék meg a történteket, ez azonban nem történt meg. Ekkor az I. r. vádlott gyalogosan elment a sértett lakhelyére, elővette a nála lévő vascsövet és azzal többször megütötte a sértettet. Időközben a II. r. vádlott is az utcára ment, ahol a földön fekvő sértettet mindketten többször megrúgták. A sértetthez a családja éjfél körül mentőt hívott és a rendőrséget is értesítette. A sértettnél közvetett életveszély alakult ki.

 

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, illetve az I. és II. r. vádlottak és védőik is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

 

 

Budapest, 2018. október 3.

Wenk Patrícia