A bíróság letartóztatta az internetes társkeresőn ismerkedő és áldozatait elkábító és kifosztó nőt

A Budaörsi Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit kifosztás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a Budaörsi Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás eddigi adatai alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított különböző internetes társkereső oldalakon regisztrált, egy nem őt ábrázoló fényképpel, "Krisztina" néven. 2018. szeptember elején az általa használt profilképpel lépett kapcsolatba a sértettel, akivel elektronikus levelezést követően 2018. szeptember 18-án estére személyes találkozót beszélt meg a margitszigeti szökőkúthoz. A gyanúsított azzal a céllal érkezett a találkára, hogy a sértettet bódult állapotba helyezze és a nála lévő értéktárgyait elvegye. Az eddigi eljárás adatai alapján a gyanúsított magával vitt, egy "aloe vera" feliratú, megbontott műanyag palackban lévő 2-3 dl mennyiségű italt átadta a sértettnek azzal, hogy azt a találkozójukra hozta és arra kérte, hogy az italt nyugodtan "húzóra" igya meg, aki ennek eleget tett, majd rövid beszélgetés után elveszítette az eszméletét. A gyanúsított a bódult állapotba került, eszméletlen sértett ruházatát átkutatta és magához vette a sértett tulajdonát képező Huawei P20 típusú 220.000,-Ft értékű mobiltelefont, valamint elvette a sértett nyakából a 20.000,-ft értékű ezüstláncát. A sértett csak másnap reggel észlelte, hogy azon a padon fekszik, ahová a gyanúsítottal előző este leültek, továbbá, hogy hiányzik a telefonja és nyaklánca. Ezután a sértett hazament, lefeküdt aludni, de másnap testvére ébresztésére, a sértett még mindig rosszul érezte magát, így elmentek az orvoshoz, mivel a sértett továbbra is zavart állapotban volt.

A gyanúsított 2018. szeptember 19-én szintén az internetes társkereső oldalon, az általa használt profilképpel Krisztina néven kapcsolatba lépett az eljárásban érintett másik sértettel, akivel annak budaörsi lakására mentek, útközben a gyanúsított alkoholt vásároltatott a sértettel. Otthon két cserépbögrébe kínálta a sértettnek az általa készített, és az eddigi eljárás adatai alapján ismeretlen összetételű koktélt, melyet a sértett megivott és rövid időre rá elvesztette eszméletét. A gyanúsított a bódult állapotba került eszméletlen sértettől elvette az aranyláncát a hozzá tartozó, a sértett monogramjával ellátott bronzmedált, továbbá a sértett pénztárcáját, az abban lévő 14.000,-Ft készpénzzel, személyi okmányaival, valamint magával vitte a sértett apjának tulajdonát képező 600 euró készpénzt. Ezt követően a gyanúsított távozott a lakásból, ahonnan magával vitte az italfogyasztáshoz használt két darab bögrét is. A sértett másnap reggel összefüggéstelenül beszélt és rosszullétre panaszkodott, hívta a testvérét, az pedig a mentőket, akik kórházba szállították a bódult férfit.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ügyészi indítvánnyal egyezően a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2018. év november hó 05. napjáig. Megítélése szerint a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények elkövetési jellegére figyelemmel nem volt elégséges a védő által indítványozott bűnügyi felügyelet, hanem a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedések közül a gyanúsított letartóztatását látta szükségesnek elrendelni. A szökés, elrejtőzés veszélyét és az eljárás meghiúsítását a bíróság nem látta bizonyítottnak.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

Budapest, 2018. október 5.

 

Wenk Patrícia