Letartóztatták a „kokain báró” néven elhíresült férfit

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya.

A gyanúsított 2019. február 27. napját megelőző időben ismeretlen személytől - kábítószer kereskedelem céljából - 2 kg mennyiségű kábítószert (kokaint) szerzett meg, majd azt társainak árusította.

A rendőrség a gyanúsított dunakeszi lakásán mintegy 2000 g kábítószert (kokaint) foglalt le.

A gyanúsított cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására alkalmas.

A gyanúsított személyi körülményei kötöttséget nem mutatnak. Kiskorú gyermekről nem gondoskodik, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, feleségétől külön él.

A gyanú tárgyát képező cselekmény - melynek büntetéssel fenyegetettsége 5 évtől 20 évig, vagy életfogytiglani szabadságvesztés - tárgyi súlya, a kiszabható büntetés nagysága, valamint a bűncselekmény jellege miatt alaposan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, megpróbálná befolyásolni a tanúkat, illetve hasonló szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. április 1.napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

 

Budapest, 2019. március 1.

Gyimesi Kinga

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály