Új pszichoaktív anyaggal kereskedő hálózat tagjait tartóztatták le

2019. március 7-én a Gödöllői Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak az 5 gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányság tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag kínálásával (átadásával) elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít.

A gyanúsítottak 2015 és 2016 között és 2017 nyarától rendszeresen nemcsak egymás között adtak-vettek kristály nevű, valamint kréta nevű etilhexedron tartalmú új pszichoaktív anyagot, hanem azt más - esetenként – kiskorú személyek részére is értékesítették Turán.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a várható büntetés nagysága, illetve személyi körülményeik miatt alappal feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, így különösen megszöknének, elrejtőznének.

Feltehető továbbá, hogy szabadlábon hagyásuk esetén meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást és mivel a cselekményeket a lakásukon követték el, fennáll esetükben a bűnismétlés veszélye.

A bíróság a gyanúsítottak meghallgatását követően, a fentiek alapján elrendelte letartóztatásukat az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. április 7. napjáig.

A döntést az ügyész és a gyanúsítottak is tudomásul vették, így az végleges és végrehajtható.

 

Budapest, 2019. március 7.