6 év fegyház kábítószer fogyasztásért és kereskedelemért

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. március 21-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet M. T. vádlott ügyében, akit a bíróság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtott és 6 évre eltiltott a közügyektől. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság a vádirat kisebb módosítása mellett, azzal egyezően állapította meg az ítéleti tényállást, amely szerint a vádlott 2015 szeptembere előtt, éveken keresztül rendszeresen fogyasztott marihuánás cigarettát és hasist is. A nyomozó hatóság 2015. szeptember 19-én, a vádlott által használt ingatlanon házkutatást tartott és a szemle során 35 tő kannabisz növényi egyedet, 33 db zöldes barna színű vadkender növényi magot, 19 db cserép vadkender szártöredéket, 14 tő különálló, szárított kannabisz növényi anyagmaradványt, 6700 gramm nedves állapotú, bruttó össztömegű amfetamint tartalmazó fehér színű port; 7 db téglatest alakú, „EAGLE” felirattal ellátott, összesen 7077,56 gramm bruttó össztömegű gyanta állapotú kannabiszt foglalt le. A lefoglalt kábítószerek együttes hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 6,1-szerese. A hatóság egyebek mellett még nyilvántartásba vett a későbbi értékesítéséhez használatos vákuumcsomagoló doboz fóliákat, digitális mérlegeket, valamint a kábítószerek hígításához használt vegyi anyagokat is.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A vádlott letartóztatását fenntartotta a bíróság. A vádlott és védője a döntést mindkét tekintetben tudomásul vette.

 

Budapest, 2019. március 21.

 

 

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály

Wenk Patrícia