Sikeres Pp. konferenciát rendeztek a Budapest Környéki Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal és a Magyar Jogász Egylet közös rendezésű konferenciasorozata egyik állomásaként 2019. május 14. napján a Budapest Környéki Törvényszéken tartottak konferenciát az új perjogi kódex gyakorlati alkalmazása során felmerült tapasztalatokról.

A konferenciát nagy érdeklődés kísérte, a résztvevők megtöltötték a Budapest Környéki Törvényszék körtárgyalóját. A rendezvényen a bírák mellett valamennyi hivatásrend képviselői jelen voltak.

A konferenciát dr. Gerber Tamás a Budapest Környéki Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az új Pp. hatálybalépése minden hivatásrend részéről igényli a gyakorlatban felmerült értelmezési problémák megvitatását.

A konferencia megnyitását követően dr. Fülöp László ügyvéd a Magyar Jogász Egylet Pest Megyei Szervezetének elnöke, a Magyar Jogász Egylet elnökségi tagja tartott gyakorlati szempontból is hasznos előadást, amelyben kérdés-válasz formában dolgozta fel egyrészt a bírói gyakorlatban, másrészt a saját ügyvédi praxisában felmerült jogalkalmazási eseteket.

Ezt követően dr. Pintér Mária a Budapest Környéki Törvényszék tanácselnöke a beadványok, a perfelvételi iratok, valamint a keresetváltoztatás megújult szabályait és ezek bírósági gyakorlatát ismertette és egyúttal megnyugtató megoldást adott számos problémás jogalkalmazási kérdésre is.

A konferencia zárásaként az előadók dr. Aszódi László igazgatási feladatokkal megbízott törvényszéki bíró moderálása mellett válaszoltak a résztvevők által a Pp. alkalmazásával kapcsolatban megfogalmazott kérdésekre.

 

Budapest, 2019. május 16.