Összbírói Értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken

A Budapest Környéki Törvényszék (BKT) 2019. május 22-én Összbírói Értekezletet tartott, amelyet évértékelő sajtótájékoztató előzött meg.

A média képviselői tájékoztatást kaptak dr. Gerber Tamástól, a BKT elnökétől, a Törvényszék 2018. évi eredményeiről – külön kiemelve, hogy a BKT illetékességi területén működő járásbíróságok kimagaslóan jól teljesítettek az időszerűség terén –, a beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a munkafeltételek javításáról és a bíróságok nyújtotta ügyfélbarát megoldásokról. Ezeken felül kitért a megújított Nyitott Bíróság Program és a Tanúgondozás és Áldozatvédelem Program kiemelt jelentőségére. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke döntésének köszönhetően hamarosan új székházba költözhet a Törvényszék, a beruházás részleteiről dr. Németh Zoltán, a BKT Székház Projekt tagja adott tájékoztatást.

A sajtótájékoztató után megtartott Összbírói Értekezleten jelen voltak dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Gerber Tamás, a BKT elnöke, dr. Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke és Nagyné dr. Drahos Ibolya, a Budapest Környéki Törvényszék Bírói Tanácsának elnöke.

Dr. Gerber Tamás részletesen ismertette a Törvényszék 2018. évi munkáját, valamint átadta az Emlékgyű és Emlékplakett kitüntetéseket.

Nagyné dr. Drahos Ibolya elmondta: a Tanács kiemelt feladata a 2018-as évben is a bírói álláshelyekre pályázók meghallgatása, pályáztainak elbírálása és pontozása volt.

Dr. Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke beszédében méltatta a Budapest Környéki Törvényszék bíróinak, igazságügyi alkalmazottainak munkáját.

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar igazságszolgáltatás Európa élvonalába tartozik, mely a magyar bírósági szervezetben dolgozók kiváló munkájának eredménye. A magas színvonalú ítélkezési tevékenység elősegítése érdekében kiemelt stratégiai célkitűzés a tárgyi feltételek biztosítása, így a Budapest Környéki Törvényszék új székház projekt, az Érdi Járásbíróság, valamint a Dunakeszi Járásbíróság új épületének megvalósítása.

/Kapcsolódó tartalmak:/

https://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20190507/bemutattak...

https://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu/sajtokozlemeny/20190405/f...

 

Az eseményről készült videó az alábbi linken megtekinthető:

https://birosag.hu/hirek/kategoria/birosagokrol/osszbiroi-ertekezlet-bud...

 

Budapest 2019. május 22.

                                                              Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály