Előkészítő ülésen jogerős ítélet

A Budapest Környéki Törvényszéken 2019. június 14-én előkészítő ülésen ítélettel zárult annak a vádlottnak a büntető ügye, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádoltak.

A vádlott az előkészítő ülésen a vádiratban foglaltakkal megegyezően beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott beismerését elfogadta és bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében. Ezért őt 3 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet jogerős.

Az ügy lényege: D. Zs. vádlott az élettársával és az édesanyjával, a sértettel élt egy Pest megyei kistelepülésen. A vádlott nem végzett rendszeresen munkát, ezért megélhetéséről többnyire az édesanyja gondoskodott. A vádlott napi rendszerességgel fogyasztott alkoholt. Az együttélés során gyakoriak voltak a veszekedések, a vádlott többször bántalmazta az édesanyját és az élettársát is, akik nem tettek feljelentést a vádlott ellen.

2018. május 12-én, a hajnali órákban rendőri intézkedésre került sor a vádlott és a sértett lakhelyén, mivel a sértett azt gondolta a szobából kiszűrődő zaj kapcsán, hogy a vádlott bántalmazza az élettársát. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy bűncselekmény nem történt, majd távoztak. A vádlott a rendőri intézkedés miatt, még a folyosón felelősségre vonta az édesanyját, majd ököllel a fejét megütötte, majd megrúgta és tovább folytatta a sértett bántalmazását a szobában. A sértett ezt követően egész nap nem tudott felkelni, ezért megkérte a vádlott élettársát, hogy hívja fel telefonon a testvérét. A sértett testvére az esti órákban intézkedett a sértett kórházba szállításáról.

Budapest, 2019. június 14.

 

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály