Nyakon szúrta a húgát, majd édesanyját is bántalmazta

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. június 20-án elrendelte annak a 21 éves férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít.
 

Sz. J. L. gyanúsított édesanyjával és testvérével élt együtt biatorbágyi otthonukban.

A gyanúsított édesanyja és testvére az ügy sértettjei.

A gyanúsított középiskolai tanulmányait nem fejezte be, züllött életmódot folytatott, csak rövid ideig tudott megmaradni egy-egy munkahelyen, évek óta kábító hatású anyagokat fogyasztott. A családjával többször kiabált, lopott tőlük és agresszíven viselkedett.

2017. június 17-én reggel fél nyolctól a gyanúsított és a testvére tartózkodott otthon.

A gyanúsítottnak elvonási tünetei voltak, testvérével összeveszett, melynek során jobb kezének alkarjával átkarolta a húga nyakát és addig szorította, míg eszméletét vesztette a sértett. Ekkor a sértett szobájában voltak, ahonnan kihúzta a gyanúsított a fürdőszobába a testvérét, majd egy késsel nyakon szúrta. A sértett a szúrás következtében kialakult vérzéses sokk miatt az életét vesztette.

Mivel édesanyjuk nem tudta elérni a délelőtt folyamán a lányát, megkérte egyik ismerősét, hogy menjen a házukhoz és nézze meg, hogy minden rendben van-e. Az ismerős a kérésnek eleget tett, azonban a házba a gyanúsított nem engedte be. Az édesanya 12 óra 50 perc körüli időben hazaérkezett, de ő sem tudott bejutni a házba mert a gyanúsított nem engedte be őt sem. Ekkor ismét ismerőse segítségét kérte, és kérte azt is, hogy feszítse be a bejárati ajtajukat. Így sikerült bejutni a házba, ahol a fürdőszobában felfedezte lánya holttestét. Ekkor a gyanúsított az édesanyja mögé lépett és egyik kezével befogta az orrát és a száját, a másik kezével átkarolta a nyakát és szorította. Az édesanya nem tudott szabadulni a szorításból. A gyanúsított egyik kezével felkapott egy kézisúlyzót és fejbe akarta ütni a sértettet. Ekkor lépett a lakásba az anya ismerőse, kezében a pajszerrel és rákiabált a gyanúsítottra. Ettől a gyanúsított megijedt, elengedte az édesanyját és elmenekült a helyszínről.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűncselekmény jellegére és az elkövetés körülményeire, továbbá az elkövető kábítószer fogyasztó életvitelére a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. július 20. napjáig.

Mivel a gyanúsítottnak elvonási tünetei vannak a bíróság a letartóztatás helyéül az

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.
 

Budapest, 2019. június 20.

 

                                                              Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály