A volt feleségét lőtte fejbe az érdi férfi

A Budakörnyéki Járásbíróság 2019. június 20-án elrendelte annak az érdi férfinak a letartóztatását, akit volt felesége meggyilkolásával gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

F. F. gyanúsított és volt felesége, a sértett közös házban éltek az Érden.

A gyanúsított és a sértett között évek óta rossz volt a kapcsolat anyagi természetű viták miatt, ezért a gyanúsított egyre zárkózottabb lett és többször szeszes italt is fogyasztott.

2019. június 16-án már a kora reggeli órákban veszekedés alakult ki a sértett és a gyanúsított között. A gyanúsított dühös lett, fél nyolc körüli időben a műhelybe ment, ahol magához vette a nyomozás során bűnjelként lefoglalt 7.62 kaliberű, szekrénytáras pisztolyt és visszament a lakótérbe. A sértett éppen a fürdőszobában tartózkodott, a gyanúsított hozzálépett és a fej jobb oldalán, a fül fölötti területen lövést adott le a sértettre. A sértett azonnal életét vesztette.

A gyanúsított ezt követően a gépkocsijával és a lőfegyverrel eltávozott otthonról.

A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta, a gyanúsítottat meghallgatta. A bíróság a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűncselekmény jellegére és az elkövetés körülményeire való tekintettel elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. július 20. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.
 

Budapest, 2019. június 19.
 

                                                               Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály