A Sátánt látta áldozatában

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. június 25-én nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntető ügyében, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak.

Az ügy lényege:

A vádlott 2018. március 1. napján este 7 órakor bejelentkezett egy szigetszentmiklósi hotelbe. Aznap este fél 10 körül lement a recepcióra és az ott tartózkodó személyzettel kezdett beszélgetésbe. A közelükben dolgozott D. J. F. sértett, akire a vádlott obszcén megjegyzéseket tett, továbbá a bárpultos hölgy hajviseletét is kritizálta. Egy kis idő elteltével T. P. sértett észlelte, hogy a vádlott ott tartózkodik a mosókonyha környékén, akit felszólított, hogy hagyja el a szobát, a vádlott kérésének nem tett eleget, ezért megkereste a hotel gondnokát, aki lement a mosodába és mondta a vádlottnak, hogy menjen ki, majd visszament a recepcióra. Ezt követően D. J. F. és T. S sértettek visszamentek a mosodához, ahol D. J. F. belépett és megállapította, hogy nem tartózkodik senki sem ott. Ekkor a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett F-Zs. L. vádlott, aki úgy vélte, hogy D. J. F. maga a Sátán, ezért ököllel, nagyobb erővel, többször megütötte, közben artikulálatlanul kiabált. A sértett segítségért kiabált, mire a gondnok a mosókonyhához sietett és mondta a vádlottnak, hogy fejezze be a bántalmazást. Ekkor a vádlott felkapott egy fa széket és a gondnok felé lendítette, amitől a szék összetört, majd ököllel többször megütötte, melyből a sértett többet is kivédett, a vádlott egy pillanatra megtorpant, ezt kihasználva a gondnok elmenekült és hívta a 112 segélyhívószámot. A magára maradt D. J. F. sértettet a vádlott az összetört székdarabbal egyszer nyakon és egyszer szemen szúrta, majd a szájába adott egy bonbont és rátaposott. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor az igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálat alapján kóros elmeállapotban szenvedett.

A 2018. március 3-tól előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottat a bíróság az ellene felhozott – emberölés bűntette és a testi sértés bűntettének kísérlete – vádak alól felmentette és elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését.

Az ítélet jogerős.

Budapest, 2019. június 25.

 

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály