A Budapest Környéki Törvényszék mint másodfokú bíróság helybenhagyta a kiskorú sértettet molesztáló terhelt büntetését

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú büntetőtanácsa 2019. július 4-i ülésén ügydöntő határozatot hirdetett annak a férfinak az ügyében, akit első fokon a Ceglédi Járásbíróság 2018. június 26-án meghozott ítéletében folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek. Ezért őt 6 év 6 hónap fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. A vádlott a büntetés négyötöd részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra, a korábban előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításával.

A terhelt az akaratnyilvánításra képtelen kiskorú sértettet hosszabb időn keresztül szexuálisan molesztálta, mely bűncselekmények miatt a sértett rendszeres orvosi gyógykezelésre szorult.

A mai ülésen a másodfokú bíróság, az elsőfokú bíróság ítéletét minősítő és büntetést kiszabó részében helybenhagyta. A minősítést az elsőfokú bíróság az elkövetéskor hatályban lévő 1978. évi IV. törvényt (régi BTK) alkalmazva határozta meg. Az ennek alapján kiszabott fegyházbüntetést a másodfokú bíróság törvényesnek és indokoltnak találta, enyhítésre nem látott lehetőséget, súlyosításra pedig az ügyészi fellebbezés hiányában nem nyílt lehetőség.

A ítélet a mai napon jogerős és végrehajtható.

Budapest, 2019. július 4.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztálya