10 napon belül kétszer állt bíróság elé a hajléktalan betörő

Az Érdi Járásbíróság a vádlottat 2019. augusztus 16-án lopás bűntettében, majd gyorsított eljárásban másodszor 2019. augusztus 26-án lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Míg első alkalommal 3 év próbaidőre felfüggesztve 1 év hat hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre, második alkalommal 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság, mely büntetéséket már ki kell töltenie a terhelt férfinak.

A hajléktalan, alkoholbeteg, büntetett előéletű vádlott 2019. augusztus első napjaiban érkezett Érdre, ahol eltulajdonított tárgyak eladásából próbálta fenntartani magát.

Augusztus 8-án a kerítésen, majd a ház hátsó ablakán bemászva tört be egy érdi családiházba, ahonnan egy hangszórót, egy laptopot, valamint egy sportcipőt vitt el.

Másnap azonban visszatért az ingatlanba és ugyanott bemászva további értékek után kutatott, miközben elfogyasztott 6 dl whiskyt és fél liter pálinkát, majd a kanapén tv nézés közben álomba merült. Így talált rá a tulajdonos, aki értesítette a rendőrséget.

Augusztus 14-én délelőtt egy másik érdi házba tört be a férfi, ahonnan kerti szerszámokat akart elvinni, de a ház riasztórendszere értesítette a biztonsági szolgálatot, akik a helyszínre érkezve visszatartották a betörőt.

Ezen cselekmények miatt az Érdi Járásbíróság két nappal később jogerősen ítélte el a férfit.

Augusztus 23-án újabb családiházat szemelt ki a vádlott, ahonnan dübeleket és élvédőket vitt el, de hamarosan elfogta a rendőrség és az Érdi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott döntést ismét az ügyében. Ezúttal már azonban le kell töltenie a kiszabott büntetésket.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, hogy a az újabb cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje és büntetőeljárások hatálya alatt követte el, valamint azt, hogy 1 héttel korábbi elítélése után követett el újabb bűncselekményt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezéssel élt, így az nem jogerős.

 

Budapest, 2019. augusztus 29.

 

                                                              Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály