6 elkövetőt állítottak bíróság elé egy napon ittas járművezetés vétsége miatt a Ceglédi Járásbíróságon

Az utóbbi időben jelentős mértékben elszaporodtak azok az ügyek, ahol a terheltek ittasan ültek a volán mögé. A rendőri intézkedéseknek köszönhetően 2019. augusztus 30-án 6 elkövetőt állított bíróság elé a Ceglédi Járási Ügyészség.

A 6 ügyből ötben jogerős ítélet született, míg egyben folytatódik a bizonyítás kiegészítése 2019. szeptember 4-én a Ceglédi Járásbíróságon.

A bíróság egy ügyben 40 nap elzárás és 8 hónap „B” kategóriás közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki egy többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló terhelttel szemben.

További két ügyben a bíróság pénzbüntetés mellett közérdekű munka büntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést is kiszabott.

További két ügyben pedig pénzbüntetés kiszabása mellett került sor a közúti járművezetéstől való eltiltás alkalmazására.

A kiszabott pénzbüntetések összege 150.000,- - 300.000,-Ft között volt. A közérdekű munka mértéke pedig 80-200 óra közötti. A közúti járművezetéstől eltiltás tartama 8 hónap és 1 év között volt.

Azzal, hogy az elkövetést követően viszonylag rövid időn belül bíróság elé állítják az ittasan vezető sofőröket a lakosság figyelmét is szeretnék felhívni a problémára.

 

Budapest, 2019. augusztus 30.
 

                                                               Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály