Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának. Az ügyészség emberölés bűntettének kísérletében emelt vádat, a bíróság testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és a sértett baráti viszonyban álltak egymással. A sértett tulajdonában lévő kertes házban lakott a vádlott és a sértett testvére is. Az alkalmi munkából élő személyek rendszeresen italoztak és gyakran vitatkoztak.

2017. július 4-én mindhárman házibort fogyasztottak és az italozás során a vádlott ittas állapotba került majd számon kérte a sértett testvérét, hogy hova lett a kése és a telefonja. Heves szóváltás alakult ki. Ezután a vádlott megpróbálta megütni a sértettet, majd egy baltát megragadva a sértett elé lépett és többször próbálta megütni. A sértett a karjával igyekezett kivédeni az ütéseket, így a karja és a feje is megsérült.

A sértett testvére a történtek láttán azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget. Ez idő alatt a vádlott elmenekült. Az intézkedő rendőrök pár utcányira fogták el, majd előállították.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész az eredeti minősítés megállapításáért, valamint a büntetés súlyosítása és mellékbüntetés kiszabása miatt nyújtott be fellebbezést. A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet.

Az ítélet nem jogerős.

 

Budapest, 2019. szeptember 6.

                               

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály