A két férfi kirabolta és szexuális cselekményekre kényszerítette a sértettet

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. szeptember 11-én elrendelte a fiatalkorú gyanúsított és társának a letartóztatását, akik ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság rablás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

F. F. sértett előzetesen, az interneten egyezetetett találkozót 2019. szeptember 7-én délutánra a gyanúsítottakkal egy gödöllői kocsmában. 

A gyanúsítottak a kocsmában alkoholt fogyasztottak, majd a sértettel együtt 22 óra körül B. Gy. B. gyanúsítottnak a dányi tartózkodási helyére mentek.

A gyanúsítottak és a sértett a megérkezésük után, előzetes megbeszélésük szerint egymással szexuális cselekményeket folytattak, azonban a sértett egy idő után közölte, hogy a közös szexuális cselekményeket nem akarja folytatni, majd az ingatlan egy másik szobájába átment.

B. Gy. B. gyanúsított ezt azonban nem hagyta ennyiben és kb. 5 perc elteltével visszahívta a sértettet magukhoz. Amikor a sértett visszament a szobába ott fk. H. Z. meztelenül feküdt az ágyon. B. Gy. B. gyanúsított a sértettet többször megütötte és arra kényszerítette, hogy társát szájjal elégítse ki.

Ezt követően mindketten a sértettet tovább bántalmazták és a pénzét követelték, mobiltelefonját elvették. A sértett attól való félelmében, hogy ismét bántalmazni fogják, a pénztárcájából a nála lévő kb. 7000,- Ft-ot átadta.

A gyanúsítottak a sértett bántalmazásával ezután sem hagytak fel, őt kb. 20-30 alkalommal testszerte ütötték, rugdosták, később késsel fenyegették, hogy megölik.

B. Gy. B. gyanúsított a bántalmazás során megkérdezte a sértettet, hogy van-e nála bankkártya, amire a sértett nemmel felelt. Ezt a gyanúsítottak nem hitték el.

Ezt követően a gyanúsítottak felszólították a sértettet, hogy menjen velük a dányi ATM automatához. A sértett a korábbi bántalmazások miatt a felszólításnak eleget tett. Az út során a gyanúsítottak folyamatosan megöléssel fenyegették a sértettet. Az ATM előtti lépcsőn a gyanúsítottak és a sértett kb. 20-30 percet töltöttek és mivel a sértett nem tudott pénzt felvenni, fk. H. Z. gyanúsított a sértettet ismét megütötte.

Ezt követően a gyanúsítottak visszahurcolták a házba a sértettet, ahol őt arra kényszerítették, hogy videofelvételre mondja, pedofil, majd a sértettet meztelenre vetkőztették és arra utasították, hogy fürödjön meg és a saját alsónadrágjába törölközzön. A gyanúsítottak ezután közölték a sértettel, hogy a felvétellel fogják zsarolni, ha a történteket elmondja a rendőröknek, majd elküldték őt lefeküdni, de előtte a kaput és a bejárati ajtót kulcsra zárták, a sértett telefonját elvették és abból a SIM kártyát eltávolították azért, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A sértett 2019. szeptember 8. napján, a reggeli órákban a szúnyoghálót kilökte és elmenekült az ingatlanról.

A cselekmény elkövetési értéke kb. 7000,- Ft.

A gyanúsítottak cselekményei alkalmasak szexuális erőszak bűntette, rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette megalapozott gyanújának a megállapítására, melyeket, mint társtettesek követtek el.

Fk. H. Z. büntetett előéletű, B. Gy. B. gyanúsított többször állt már bíróság előtt, büntetett előéletű, egyben visszaeső is.

Fk. H. Z. gyanúsított a gyámhatóság által kijelölt gyermekotthonból szökésben volt a cselekmény idején.

Mindkét gyanúsított esetén megalapozottan feltehető az is, hogy a terhükre rótt cselekmények tárgyi súlya, továbbá különösen a fk. gyanúsított rendezetlen családi viszonyai miatt a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, így különösen elrejtőznének vagy megszöknének, a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a már kihallgatott vagy még kihallgatandó személyeket megfélemlítenének, a tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítenék vagy elrejtenék.

Ugyanakkor megalapozottan feltehető az is, hogy akár a sértett, akár más személy sérelmére újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A bíróság a gyanúsítottakat meghallgatta, az indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2019. október 11. napjáig.

A bíróság a fiatalkorú gyanúsított esetében is a letartóztatást büntetés-végrehajtási intézetben rendelte el végrehajtani.

A döntés nem végleges, de végrehajtható.
 

Budapest, 2019. szeptember 11.

 

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály