Badenben szerették volna LSD-re cserélni a Magyarországról kivitt kábítószert

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a férfiaknak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolt.                             

A bíróság a három vádlottat a - vádtól eltérően - kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért mindhármukat 2 év börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az I. r. vádlott esetében 3 év, a II. r. vádlott esetében 2 év 4 hónap, míg a III. r. vádlott esetében 2 év 6 hónap próbaidőre az ítélet végrehajtását felfüggesztette.

A vádlottak harmadik társukkal 2013. február 3-án egy kisteherautóval Ausztriába indultak úgy, hogy a gépjármű légzsákja alatti üregbe kábítószert rejtettek. Az elrejtett amfetamint és speedet Badenben szerették volna LSD-re cserélni. Baden belterületén - a vádbeli nap éjjelén - osztrák rendőri intézkedést kezdeményeztek velük szemben, melynek során az elrejtett kábítószert a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Az ítélet jogerős.

Budapest, 2019. október 9.

                           Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály