Menet közben rúgta ki élettársát az autóból

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát meglopta, majd az autóból kizuhanó nőt segítségnyújtás nélkül a helyszínen hagyta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat ellene nyomozást.

A gyanúsított és az ügy sértettje együtt éltek egy Pest megyei településen. A gyanúsított féltékeny volt a sértettre, emiatt többször volt vita köztük. 2019. október 7-én a gyanúsított nagyobb mennyiségű pálinkát ivott, majd vitatkozni kezdett a sértettel, később tettlegességre is sor került, melynek a sértett lánya és unokája is tanúja volt. A sértett kiabált és kérte a lányát értesítse a rendőrséget. A gyanúsított elhagyta a házat, de előtte pénzt vett ki a sértett pénztárcájából, az utcára ment és el akart hajtani. A sértett a gyanúsított után szaladt és a kocsi jobb első ajtaját kinyitva be akart ülni a járműbe. A sértett és a gyanúsított között dulakodás kezdődött, közben az utcára érő családtagok meg akarták akadályozni, hogy a gyanúsított elmenjen a helyszínről, aki ekkor a gázra taposott. A felgyorsult kocsival kb. 30 métert haladt az úton, amikor is a gyanúsított rángatni kezdte a kormányt, majd a lábával belerúgott a sértettbe úgy, hogy a nő a nyitott ajtón keresztül az útra zuhant. A sértett jelenleg sincs kihallgatható állapotban, életveszélyes koponyasérülést szenvedett el. A gyanúsítottat a rendőrök körözték, elfogták és előállították.

A gyanúsított cselekménye életveszélyt okozó testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas. A gyanúsított ukrán állampolgár. Lakhatással, jövedelemmel nem rendelkezik, tettét követően elmenekült a helyszínről, ezért a letartóztatás elrendelésének különös oka megállapítható, enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére pedig a lakhatás hiánya miatt nincs lehetőség.

A fentiekre figyelemmel a Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. november 11. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2019. október 11.

                               Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály