Szilveszter éjjelén gyilkolták meg a sértettet dunavarsányi otthonában

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

B. K. és N. K.-né gyanúsítottak élettársak, N. T. gyanúsított pedig N. K.-né fia. A gyanúsítottak, valamint N. T. élettársa N. K.-né édesapjához utaztak Dunavarsányba, ahol a társasághoz 2019. december 31-én csatlakozott gyermekkorú rokonuk is. N. K.-né és a sértett szilveszter este italozás közben azonban összeszólalkoztak, ezért onnan távozniuk kellett.

Ezt követően 23 óra körül átmentek az 56 éves sértetthez azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzenek tőle. Azonban italozás közben a sértettel is összevitatkoztak és onnan is távozniuk kellett. Majd visszamentek a sértett házához, ahol B. K. a bejárati ajtót benyomta, majd a sértettet ököllel megütötte, amelynek következtében a férfi elesett és eszméletét vesztette. Közben N. T. gyanúsított és N. K.-né értékek után kutattak. Majd a sértett magához tért, ezért N. T. egy késsel az arcát és csípőjét megsebesítette, ököllel megütötte, közben követelte, hogy mondja meg neki, hol van a pénz. B. K. gyanúsított pedig többször fejbe is rúgta a földön fekvő férfit.

A bántalmazás során N. T., B. K. és N. K.-né különböző porcelán és üveg tárgyakat, illetve széket vágtak a sértett fejéhez, majd az étkező asztalt is ráborították. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanúsítottak a házból összeszedett élelmiszerrel és értékekkel távoztak a helyszínről.

A bűncselekmény büntetési tétele – bizonyítottság esetén – 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára, a várható büntetési tételre, tartani lehet a gyanúsítottak szökésétől, illetve elrejtőzésétől.

Továbbá B. K. gyanúsított esetében a korábbi elítélések és az a tény, hogy alig pár hónapja bocsátották feltételes szabadságra, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el.

A bíróság a gyanúsítottakat meghallgatta az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb azonban egy hónap időtartamra.

A végzés ellen N. K.-né és N. T. gyanúsítottak fellebbezéssel éltek, B. K. gyanúsított védőjének 3 munkanap áll rendelkezésére, míg B. K. gyanúsított és az ügyész tudomásul vették a döntést, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2020. január 13.      

                

                                  Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály