Letartóztatásban marad az a biatorbágyi férfi, aki testvérét megölte, édesanyját pedig súlyosan bántalmazta

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 19-én három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást.

Sz. J. L. gyanúsított édesanyjával és testvérével – az ügy két sértettjével – Biatorbágyon élt együtt.
A gyanúsított züllött életmódot folytatott és évek óta kábító hatású anyagokat használt, a sértettekkel többször kiabált és agresszívan viselkedett velük.
2019. június 17-én a reggeli órákban a férfi és a testvére tartózkodott otthon. SZ. J. L. a nővel összeveszett, amelynek során a nyakát megszorította, amitől a sértett eszméletét vesztette. A gyanúsított ezt követően egy késsel nyakon szúrta testvérét, aki a szúrás következtében kialakult vérzéses sokk miatt életét vesztette.
A déli órákban érkezett haza a gyanúsított édesanyja, aki a fürdőszobában megtalálta a lánya holttestét. A férfi az anyja mögé lépett és megszorította a nyakát, majd felkapott egy kézi súlyzót, amivel fejbe akarta ütni a nőt. Ekkor belépett a házba a sértett ismerőse, amire a gyanúsított megijedt és elengedte az édesanyját, majd a helyszínről elmenekült.
A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén megszökne, vagy elrejtőzne.
Továbbá tekintettel a bűncselekmény jellegére és az elkövetés körülményeire, valamint a gyanúsított kábítószer fogyasztó életvitelére a bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és elrendelte a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. június 20. napjáig.
A döntést végleges és végrehajtható.

Budapest, 2020. március 19.

 

                         Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály