Vácon árult kábítószert

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett  kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást.

B. G. gyanúsított 2020. március 24-ét megelőző időszakban Vácon és környékén kábítószernek minősülő anyagokat árusított. A férfit 2020. március 24-én 23 óra körül Vácon a rendőrök igazoltatták. A személygépkocsijának átvizsgálása során több simítózáras nejlon tasakba porciózott kábítószergyanús anyagot - növényi anyagmaradványt, fehér krémes állagú anyagmaradványt, valamint ismeretlen rózsaszín és zöld színű tablettákat, mérleget és készpénzt - találtak a járőrök.

A rendőrök a férfi lakhelyén tartott kutatás során további kábítószergyanús anyagokat, simítózáras tasakot és porral szennyezett eszközöket találtak és foglaltak le.

Tekintettel a lefoglalt kábítószer mennyiségére és arra, hogy a gyanúsítottnak több vevője van, több alkalommal adott el kábítószert, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Továbbá fennáll a veszélye annak is, hogy tanúkat befolyásolna, vagy a bizonyítást meghiúsítaná.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta és az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. április 27. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2020. március 27.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály