50-szer szúrta mellbe édesanyját

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. április 9-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki ellen különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati osztálya folytat nyomozást.

K. R. É. gyanúsított és édesanyja, a 79 éves beteg, ápolásra szoruló sértett együtt laktak a mogyoródi házukban. A gyanúsított jövedelmét az édesanyja ápolásáért járó díj biztosította, más jövedelemmel nem rendelkezett. A gyanúsított rendszeresen fogyasztott szeszesitalt, környezete erőszakos emberként tartotta számon.

2020. április 6. napján 16 és 19 óra közötti időben a gyanúsított ittas állapotban, a nyomozás során lefoglalt nagyméretű konyhakéssel az ágyán ülő édesanyját több mint 50 alkalommal mellbe szúrta.

A sértett, a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított 2020. április 6-án, 21 óra 41 perckor értesítette tettéről a mentőket és a rendőrséget.

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Tekintettel a kiszabható büntetés súlyára, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint, figyelemmel a bűncselekmény jellegére, illetve a terhelt személyi körülményeire, kizárólag a letartóztatás elrendelésével biztosítható a gyanúsított jelenléte az eljárás során.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a terhelt nő letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 9. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2020. április 9.

                         Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály