Elmaradt mosogatás miatt késelt egy férfi

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 17-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 17-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást.

A hajléktalan sértett a gyanúsított lakókocsijában élt.

2020. júliusában a gyanúsított ittas állapotban jelent meg a lakókocsiban, ahol kérdőre vonta a sértettet, hogy miért nem mosogatott el. Nem sokkal később a gyanúsított bántalmazta, majd egy késsel megszúrta a sértettet, végül távozott a lakókocsiból.

Másnap szociális munkások érkeztek a helyszínre, mentőket hívtak a sértetthez, akit a kórházba szállítottak.

A gyanúsított büntetett előéletű, jelen cselekményét feltételes szabadság hatálya alatt követte el. Az ügyészség szerint a kiszabható büntetés súlyossága miatt a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve előéletét tekintve a bűnismétlés veszélye. Mindezekre, illetve a bűncselekmény jellegére, valamint a nyomozati érdekre tekintettel az ügyészség indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását.

A bűncselekmény elkövetését a gyanúsított tagadta, a végzés ellen védőjével együtt fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2020. július 17.

                     Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály