Milliós zsákmánnyal akarta zárni az éjszakai műszakot egy csömöri portás

A Gödöllői Járásbíróság bíróság elé állításos eljárásban nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének kísérete miatt 2020. július 21-én 6 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akit az ügyészség azzal vádolt, hogy az országban elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt próbált egyebek mellett maszkokat és kézfertőtlenítőt lopni a munkahelyéről. A bíróság a büntetés végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott portásként dolgozott egy hulladékgazdálkodással is foglalkozó cégnél. 2020. április 23-án éjszakai műszakban végezte feladatait, amikor elhatározta, hogy a cég telephelyén lévő raktárból tulajdonít el termékeket. Ehhez először kikapcsolta a megfelelő riasztót, majd 1.000.000 Ft-ot meghaladó árut pakolt be a saját autójába. Az eltulajdonítani tervezett termékek között több száz egészségügyi maszk és több liternyi kézfertőtlenítő is volt. Munkaideje lejártakor a vádlott kocsijával el kívánta hagyni a cég telephelyét, azonban egy ellenőrzés során a területi vezető megtalálta nála az elrejtett árukat. Ezeket visszavette tőle, így vállalatnak nem keletkezett kára.

 

A férfi beismerte a terhére rótt bűncselekményt. Bár több enyhítő körülmény szólt mellette – büntetlen előéletű és két kiskorú gyermeket nevel – azonban a bűncselekményt a Covid-19 vírus okozta járvány miatt az országban elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt követte el. Erre a bíróság súlyosító körülményként tekintett és indokoltnak látta a szabadságvesztés büntetés kiszabását.

Az ítélet jogerős.

Budapest, 2020. július 22.

                      

   Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály