Vasvillával és baltával ment a szomszédjának egy férfi

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 7-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 7-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Nagykátai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz.

A gyanúsított, valamint a sértett és annak élettársa között néhány éve megromlott a szomszédi kapcsolat, a rendszeressé váló konfliktusok miatt a gyanúsított ellen több büntetőeljárás is indult.

2020. július 31-én a gyanúsított lovaskocsijával elsodorta az előtte kerékpárral közlekedő sértettet. Amikor a biciklis nő elesett, a férfi a lovaskocsiról levett egy vasvillát, életveszélyesen megfenyegette a sértettet, aki a szúrások következtében több helyen megsérült, de végül elvette a vasvillát a gyanúsítottól. Ekkor a férfi egy baltát vett le a lovaskocsiról, amivel ismét megtámadta a nőt. A sértett újabb sérüléseket szenvedett, de a baltát is sikerült elvennie a férfitól. Ezt követően a gyanúsított távozott a helyszínről, a sértettel közlekedő nő pedig értesítette a rendőrséget.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de több büntetőeljárás folyamatban van ellene.

Mivel a felek mindennapi közlekedésük során találkoznak egymással, így fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el a sértett, vagy annak élettársa sérelmére. Mindez, illetve a gyanúsítottnak a terhére rótt cselekménynél tanúsított agresszív magatartása alapján az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzés végleges és végrehajtható.

Budapest, 2020. augusztus 7.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály