Késelésbe torkollott az italozás Vecsésen

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a 2020. szeptember 15-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. október 15-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt nyomoz.

A gyanúsított és a sértett hónapok óta szívességi lakáshasználóként laktak egy asszony vecsési házában. Állandó munkahellyel a gyanúsított nem rendelkezett, a sértettel napi rendszerességgel fogyasztott alkoholt. 2020. szeptember 12-én mindkét férfi otthon tartózkodott, takarítottak és italoztak. Eközben a konyhában eddig nem tisztázott körülmények között a gyanúsított egy késsel megszúrta a sértettet, aki ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte.

Tekintettel a bűncselekmény súlyosságára a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Erre, illetve a férfi életvitelére és a nyomozás érdekeire tekintettel az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatást.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását. A döntést ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2020. szeptember 15.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály