Nevelt lányait zaklatta és fenyegette meg a pedofil férfi

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. október 29-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

A vádlott és élettársa együtt nevelték két közös lányukat, valamint az asszony korábbi házasságából született két kislányt. 2018 nyarán az egyik sértett az édesapjához költözött, édesanyjánál csak a hétvégéket és a nyarat töltötte.

2016 márciusa és 2019 májusa között – miközben élettársa a másik szobában tartózkodott a többi gyermekével – a vádlott többször odabújt a fiatalabb sértetthez és szexuálisan zaklatta őt. Ugyanígy tett több olyan alkalommal is, amikor autóval utazott a kislánnyal kettesben.

2018 nyara és 2019 májusa között a vádlott hasonló cselekményeket követett el az idősebb nevelt lányával is. Mindkét gyk. sértettet a vádlott többször megfenyegette, hogy ha beszélnek a történtekről megveri őket, emiatt a kislányok nem mertek szólni az édesanyjuknak.

2019 tavaszán az édesanyjuk megkérdezte a sértetteket, hogy a vádlott zaklatta-e őket, majd a nő kérdőre vonta és elküldte a férfit a házból. Ekkor még a vádlott annyira bizonygatta ártatlanságát, hogy az asszony végül visszafogadta.

2019 júliusában az édesanya ismét megkérdezte a fiatalabb lányát, aki a férfi újabb cselekményeiről beszélt neki. Mindezt a nő feldúlva mesélte el egy ismerősének, aki 2019. augusztus 5-én feljelentést tett a vádlott ellen a Dabasi Rendőrkapitányságon.

A bíróság 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek és a vádlottat, amiért – halmazati büntetésül – 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá az eljárás során felmerült 1.132.610 Ft bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A döntés ellen az ügyész súlyosításért – súlyosabb jogi minősítés és foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős.

Budapest, 2020. október 29.

                      

   Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály