Szexuális ragadozó rontott egy várandós nőre

Megragadta, majd egy elhagyatott területre vonszolta áldozatát az erőszakoló – félelmében a nő szinte védekezni sem mert. A bíróság letartóztatta a terheltet, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette miatt nyomoz.

2021. március 9-én a sértett gyalogosan közlekedett, amikor a gyanúsított hátulról mögé lépett, átfogta a nyakát, majd egy mezőgazdasági területre vonszolta. Ott letépte a ruházatát, majd megerőszakolta a nőt, aki félelmében eleinte védekezni sem mert. Később, amikor megpróbált ellenállni a férfi meglökte, ezért az asszony a földre esett, ahol a terhelt fojtogatni kezdte, majd ismét megerőszakolta. Ekkor a nő jelezte, hogy gyermeket vár és születendő kislánya miatt megpróbálta a férfit cselekménye abbahagyására bírni. Amikor a sértettnek sikerült a gyanúsítottat letolnia magáról, a férfi többször megütötte, majd elhagyta a helyszínt.

Figyelemmel a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés várható mértékére a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. április 12-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A terhelt védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki öt munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. március 12.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály