Kábítószer értékesítés közben fogták el a gyanúsítottat

Rendszeresen kommunikált olyan személyekkel a terhelt, akik kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt kerültek a hatóság látókörébe. A bíróság letartóztatta a férfit, akinek ügyében kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a Dunakeszi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Pontosan meg nem határozott időponttól 2021. április 28-ig a gyanúsított különböző típusú kábítószerek értékesítésével foglalkozott Dunakeszin. 2021. április 28-án a férfi hasonló céllal, egy áruház parkolójában találkozott két személlyel, amikor a rendőrség elfogta. A helyszínen a hatóság 181.000 forint készpénzt, kiporciózott, illetve tasakokba helyezett kábítószergyanús fehér port, tablettát, és kábítószergyanús anyaggal töltött cigarettákat talált a terheltnél.

Ezt követően a gyanúsított tartózkodási helyét is átkutatta a rendőrség, ahol szintén kábítószergyanús növényi maradványokat, kábítószergyanús anyaggal töltött cigarettákat, kábítószer porciózásához szükséges eszközöket és 180.000 forint készpénzt foglaltak le. Továbbá a nyomozás eddigi eredményei szerint a férfi telefon olyan személyekkel tartotta a kapcsolatot, akik kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt kerültek a hatóság látókörébe.

Tekintettel a terhére rótt cselekmény jelentős tárgyi súlyára a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett a nyomozás még folyamatban van, ezért szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetheti, illetve újabb bűncselekményt követhet el, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. május 30-ig. A bíróság nem állapította meg a terhelttel szemben szökés, elrejtőzés veszélyét.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. április 30.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály