Feleségével és önmagával is végezni akart a gyanúsított

Papírra vetette tervét a terhelt, aki a gyanú szerint egy elektromos sokkolóval tört a felesége életére. A bíróság letartóztatta a férfit, aki ellen a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást.

2021. június 7-én a gyanúsított ittas állapotban, hátulról közelítette meg a feleségét, akit egy elektromos sokkolóval támadott meg. Amikor ezt az asszony észlelte az utcára menekült. Nem sokkal később visszatért, ám ekkor a terhelt egy késsel közelített felé és életveszélyesen megfenyegette. A nőnek sikerült kivenni a kést a férfi kezéből, majd ismét elmenekült a házból. Az eset következtében az asszony 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A házaspár ingatlanában a nyomozók több olyan levelet találtak, amelyekben a terhelt közli, hogy meg akarja ölni a feleségét, majd magával is végezni fog.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára (15 évig terjedő szabadságvesztés), a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye. Mindemellett a sértett és a terhelt közti hozzátartozói viszony miatt megalapozottan feltehető, hogy a férfi a bizonyítást megnehezíti. Továbbá az eljárás eddigi adatai alapján a gyanúsított előre készült a tervére, szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt cselekményt véghez vinné, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. július 10-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. június 10.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály